onsdag 2 apr 2014 - Ansager
Prøv noget nyt i påsken – for hele familien
For langt de fleste af læserne gælder, at det enten er meget lang tid siden eller at de aldrig nogen sinde har smagt ”Skidne-æg”.

"Skidne-æg" er en gammel ret, som desværre er gledet ud af de moderne kogebøger, hvilket formentlig er hovedårsagen til, at retten ikke længere serveres i nutidens hjem.

Man skal på besøg hos mormor for at få denne fortrinlige og velsmagende ret. Det er heller ikke en dårlig ide at besøge mormor – og slet ikke her i påsken, - især ikke hvis hun er i stand til at lave skidne æg.

Retten er gammel og har en lang tradition bag sig. I forgangne tider spiste man retten i påskedagene. Nogen mener, at den hører til Påskedag, andre nævner Langfredag eller påskelørdag som dagen, hvor fadet med ”Skidne æg” blev sat på bordet. Men uanset hvilken eller hvilke dage, der er tale om, så er det en herlig påskeret.

I den kommende påske forsøger menighedsrådet i Ansager at relancere denne gamle påsketradition med skidne æg. Det sker i Sognegården efter gudstjenesten Skærtorsdag. Medlemmer af menighedsrådet vil grave de bedste opskrifter frem af gemmerne og forberede, hvad der uden tvivl bliver en kulinarisk oplevelse og en god optakt til påsken i kirke, hjem og familie.

Forinden er der gudstjeneste i kirken. Og det er for alle, store og små. Skærtorsdag er den af påskens helligdage, hvor teksterne handler om nadveren. Jesus indstiftede nadveren, et måltid, for at disciplene og dermed kirken skulle have en levende forbindelse med Ham. Det kan der siges meget mere om. Og der kan også siges meget om sammenhængen mellem påske og æg. Det vil vi forsøge Skærtorsdag.

Gudstjenesten er en såkaldt ”Nabogudstjeneste”, hvor folk fra Skovlund og Stenderup også er indbudt og velkommen, således at kirkens bænke kan blive fyldt godt op, og alle Sognegårdens stole kan blive taget i brug. Vi håber, at mange vil afse tid til at begynde påsken på denne vis. Det koster ingenting – og så er man tilmed velkommen!

NB! For børnene bliver der et særligt indslag med spændingsgaranti. Tillader vejret, skal vi prøve noget, vi aldrig har prøvet før. Det vil være en god ide at tage udendørs tøj med!

Karl Lund

vist 823 gange