mandag 31 mar 2014 - Ansager
Trafiksikkerhed
Vil du være med til at arbejde for et mere trafiksikkert nærområde?

Når man skal forbinde arbejde, bolig, indkøb, skole og fritid er det ikke altid de bedste løsninger, man kan vælge mellem.

Forbindelsen mellem Varde kommunes østligste del via Ansager til Billund kommune tager desværre kun hensyn til lasttransportbiler og hurtigt kørende personbiler.

Der er ingen offentlig transportmuligheder mellem Ansager og Krogager/Stenderup som ligger ud til Tingvejen også kaldet diagonalvejen. Tingvejen er mindst lige så ugæstfri for gående og cyklister som Ansager Landevej/Krogagervej.

På Tingvejen må man flere steder i dag køre op til 90 km/t med cyklister kørende kun 25 centimeter fra vejbanen. De lastbiler og personbiler, der lige har været ude og "strække ud" på Tingvejen har meget svært ved at komme ned i hastighed, når de kommer ind på Ansager Landevej mod Ansager.

At der ikke sker flere ulykker skyldes både held og forstand: man tør simpelt hen ikke at færdes på cykel eller gå helt ude ved grøftekanten med fare for at blive blæst omkuld. Vente på bussen har som beskrevet tidligere lange udsigter, der kører slet ingen busser.

Vil du være med til at give vore folkevalgte kommunalpolitikere nogle gode argumenter for et trafikpolitisk projekt, der respekterer de bløde, mest sårbare trafikanter børn og unge samt de ældre som ikke har mulighed for at vælge offentlig befordring?

Hvis du er blevet inspireret af mit lille indlæg her i Ansager Info og har fået lyst til at indgå i en skrive-/arbejdsgruppe med henblik på at få en cykelsti mellem Ansager og Krogager/Stenderup, svarende til den der i dag er mellem Skovlund og Ansager, så skriv til Ansager Info eller ring til Alex Wraae på 75297544.

vist 410 gange