torsdag 11 okt 2012 - Ansager
Virus: Falske bøder på computeren
Skærmbillede af virus
Skærmbillede af virus Foto: Karsten Madsen
Virus udgiver sig for Politiet og opkræver falske bøder.

Flere fra Ansager har denne uge fået "låst" deres computer og er samtidig blevet opkrævet en bøde på 1000 kr for at se børneporno eller film på nettet.

Der er ikke hold i beskyldningerne, det er en virus som florerer og viser et popup billede med anklagerne og angiver samtidigt, hvor man let og bekvemt kan betale bøden.

For at virke overbevisende har virusen samtidig tændt fra det kamera, der ofte er i en bærbar computer, og taget et billede af "forbryderen". Virussen ved også i hvilken by man bor, så det virker mere overbevisende.

Politiet er bekendt med virussen og understreger, at man under ingen omstændigheder skal betale. Det er fup det hele.

Det er ikke nemt selv at fjerne virusen, da man ikke kan komme til at køre antivirusprogrammer på en "låst" computer, så er man ikke fortrolig med at fjerne virus fra sin computer, bør man søge hjælp til dette.

Læs også her: Flere syddanskere har allerede betalt

Læs også her: Politiet i Kolding advarer

Opdateret den 24 okt 2012

Ekstra Bladet følger op på historien og bruger vort billede: Ekstra Bladet

Opdateret den 14 dec 2012

Her er beskrevet en måde, som har vist sig effektiv til at fjerne virusen. Men det går ikke altid godt, så søg hjælp hvis du ikke er sikker på, hvad du gør.

1. På en computer, der ikke er inficeret, hentes Microsoft Security Scanner hjem og gemmes på en usb-pen. Scanneren kan hentes her: msert.exe

2. Start den inficerede computer op i "Fejlsikret tilstand med kommandoprompt" (tryk F8 under opstart for at kunne vælge denne opstart).

3. Åben Windows skrivebord ved at skrive "explorer" og tryk enter.

4. Når skrivebordet er startet op og klar sættes usb-pennen med Microsoft Security Scanner i computeren og filen msert.exe (Microsoft Security Scanner) køres.

5. Vælg en fuld scanning og lad progammet fjerne de virus, det finder.

6. Genstart computeren og se om virusen er væk.

7. Scan en ekstra gang med et antivirusprogram for at sikre, at virusen virkelig er væk

vist 2307 gange