lørdag 1 mar 2014 - Ansager
Kartofler lægges på forårets første dag
Kartofler lægges hos Martin Hansen
Kartofler lægges hos Martin Hansen Foto: Karsten Madsen
Med naboers hjælp kom de første 12 rækker kartofler i jorden hos Martin Hansen den 1. marts

Martin Hansen har alt klar til at få de første tidlige kartofler i jorden. Kartoflerne er forspiret og jorden har været dækket af plastik de sidste 10 dage for at varme jorden op. Naboerne er inviteret til kartoffellægning kl. 14 med efterfølgende kaffebord. Der er brug for ekstra hænder i dag, for der skal stå fire mand bag på traktoren og fodre læggemaskinen med kartofler under kørslen.

Martin er stolt af sin traktor, en Zetor årgang 76. - Der er ikke mange andre traktorer, der kan køre så langsomt, fortæller Martin, som i øvrigt selv er årgang 36.

Efter godt en time er de 12 rækker kartofler sat, og Martin ser ud over marken og vurderer rækkerne. - Så lige har jeg aldrig gjort det før, siger han med tilfredshed i stemmen.

Om godt 60 dage burde de første kartofler kunne høstes. - Solist hedder kartoflen, en meget tidlig sort med "knolde så glatte som æg", fortæller Martin og lover, at kartoflerne er klar til salg den 9. maj. Prisen bliver 20 kr. for en pose. Det er altid prisen for Martins kartofler, poserne bliver bare mere og mere fyldte hen over sæsonen.

Inde venter nu et godt kaffebord. Sådan har traditionen været i mange år, fortæller naboerne - én time i marken og halvanden time ved kaffebordet.

Karsten Madsen

vist 692 gange