tirsdag 25 feb 2014 - Ansager
Ole på knolden og ræven på lur
 Jytte Hintz var inviteret af Ansager-Skovlund Foredragsforening og havde sin mand, Johnny Hintz, med på klaveret.
Jytte Hintz var inviteret af Ansager-Skovlund Foredragsforening og havde sin mand, Johnny Hintz, med på klaveret. Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
En vise kan være vis, den kan være underholdende, og den kan have flotte bogstavrim og rytmer. Alt det optager Jytte Hintz meget, og i sidste uge delte hun ud af sin spændende vidne.

Jytte Hintz elsker gode rim, gerne bogstavrim, og hun elsker visetekster, der er flydende og dejligt sangbare, samtidig med at de har en god pointe og vil have os til at tænke over noget.

Og det var netop viser og gode visetekster, Jytte Hintz talte om, da hun i sidste uge besøgte Sognegården i Ansager og en pæn flok viseglade fremmødte.

Der blev både sunget og fortalt. En af sangene var »Ræven lå under birkerod«, som hanler om Synnøve Solbakken, som lever et liv på solsiden, men som er forelsket i Thorbjørn, som dog ikke kan få hende, fordi han ikke er fin nok. Ingrid er Thorbjørns søster, og hun synger en opmuntrende sang for Synnøve, hvor Synnøve er »haren der hopper omkring«, mens Thorbjørn er »ræven der ligger på lur«. Sangen blev sunget, og bagefter kom turen til »Mads Doss«:

– Dét er rigtig musik! I spillemandsgruppen Revl & Krat, som jeg også er med i, synes sjællænderne, at »Mads Doss« er en skør sang, men for os vestjyder giver den rigtig god mening. Det samme med »Ole sad på en knold og sang«. Det er rasende klog sang om udlængsel, siger Jytte Hintz.

Af: Mai M. Christensen - Ugeavisen Ansager-Helle uge 9

vist 706 gange