I juli 2010 overtog Lars Mikkelsen Ansager Malerforretning, efter at han selv havde været ansat 12 år, og det er en overtagelse, han på ingen måder har fortrudt.
Ansager Malerforretning ligger nemlig lunt i svinget med sin solide kundekreds, der er opbygget gennem de mere end 70 år, som virksomheden har eksisteret.
– Det er rigtig vigtigt med de faste kunder. Dem, der kommer igen og igen. Dem sætter jeg stor pris på. Der er både de private, og så er der et sted som DuPont i Grindsted (også kaldet Grindstedværket, red.), hvor vi er husmalere og står for kantine, omklædning og styrerum. Det er vi også rigtig glade for, siger Lars Mikkelsen. Andre gode »stamkunder« er Ansager Boligforening og Pandekagehuset ved Kvie Sø. Og han har et godt samarbejde med tømrermestre og murermestre, som er gode til at bruge ham som en del af deres entreprise.
Han oplever også en positiv virkning af håndværkerfradraget, hvor man kan få en del af sit håndværksarbejde trukket fra i skat. Det har været det sidste skub, der skulle til hos nogle af dem, der har haft planer om en ansigtsløftning af boligen, men som ikke lige fik det gjort.
Flere syn på hvid
– Og håndværkerfradraget gælder jo også udenfor. Så når vi maler murværker og træværker, er det også fradragsberettiget for private, siger Lars Mikkelsen.
Der er også unge par med helt nye huse, og her oplever Lars Mikkelsen en interessant opdeling af farven hvid:
– Det er stadig meget den hvide farve, folk vil have. Det er utrolig lidt, vi arbejder med farver. Men hvor de unge ofte gerne vil have farven helt skarp – den helt kridhvide – er de modne kunder lidt mere til den knækkede hvid, smiler Lars Mikkelsen.
Drilsk transport
Det er meget in at få sat helt glat filt på væggene, men der bliver også stadig brugt savsmuldstapet, som så males bagefter. Tapetsering med tapet i mønstre og blandede farver er dog en sjælden ordre hos Ansager Malerforretning nu om dage. Det skulle da lige være, hvis nogen ønsker en enkelt væg tapetseret med et sjovt mønster.
Lars Mikkelsen har altid en lærling eller to, så de er flere om arbejdet. For tiden er det Alexandr Svendsen og Cornelia Lykke Carstensen, han har i lære. Her oplever Lars Mikkelsen dog, at det kan være svært for udenbys lærlinge at nå frem til Ansager:
– Er der ingen lokale lærlinge, går jeg længere ud. Men fordi vi bor herude i det mørke Jylland, er der ikke så mange busafgange. Så det kniber for en lærling fra Esbjerg at komme til Ansager, når han eller hun skal med offentlig transport, siger Lars Mikkelsen.
Af: Mai M. Christensen - Ugeavisen Ansager-Helle uge 9