torsdag 13 feb 2014 - Ansager
Arkiv: Årsberetning 2013
Fra første tur, hvor vi afprøvede arkivets nye cykelkort
Fra første tur, hvor vi afprøvede arkivets nye cykelkort Foto: Niels Winther
Arkivets status i byen har forandret sig meget i det forløbne år.

I april måned blev der stiftet en forening i byen under navnet ”Ansager 2018”. En udviklingsplan der omfatter musik, natur og kultur- og bymiljø. Den gamle Station, som arkivet er en del af, er blevet mødestedet for foreningen, og der er møder i de forskellige udvalg hele tiden. Vi søger forskellige fonde om hjælp til en renovering af loftetagen mm. Planen er også at Den gamle Station skal rumme en turistinformation. På arkivet har vi fået lavet foldere med cykelruter indtegnet og beskrevet. De 2 af dem har vi prøvecyklet, sammen med hvem der havde lyst. På turene bliver der gjort holdt og der bliver fortalt om hvad vi ser. Sidste weekend i august blev der holdt Mariefestival i byen. En stor succes, med mange mennesker og musik alle vegne. Ved siden af Den gamle Station havde vi også et telt, hvor arkivet stod for salg af drikkevarer.

Vi har i årets løb fået lavet en Lause bog. Historier nedskrevet af vores nu afdøde kloakmester. Medlemmer af vores støtteforening har fået den gratis, hvilket har medført en stor tilgang af medlemmer. Bogen blev introduceret på Byens traditionelle Torvedag, hvor vi viser vores ansigt. Vi har haft forskellige arrangementer i årets løb , såsom hjertestarter kursus, slægtsforskning og billedshow.

Arkivet har fået en ny medhjælper, Birthe Pedersen, så vi nu er 6 medarbejdere. Vi har fået udvidet vores åbningstid, så det nu er mandag 16-18 og onsdag 13- 16.

vist 656 gange