onsdag 29 jan 2014 - Ansager
Ansager - Jyllands Perle
Turisme i Ansager
Turisme i Ansager
Store ord i en overskrift?

Tja -måske er udsagnet endnu ikke helt sandt, men vi, der bor her, kender både målet og byens sande potentiale, og vi vil vores by.

Foråret er lige om hjørnet, og snart begynder det hele at spire.

I udviklingsplanen ”Ansager 2018”, der er opdelt i 3 indsatsområder, Musik, Bykultur og Natur, har vi en overordnet vision, hvor første linje lyder:

"ANSAGER ER ET BESØG VÆRD OG VÆRD AT BOSÆTTE SIG I"

Vi har sandt nok endnu et stykke vej at gå - men udgangspunktet fejler nu ikke noget!

De mange Tv transmitterede udsendelser fra ”Sommersang i Mariehaven”, Helge Engelbrecht og Neighbours har for længst sat Ansager på Danmarkskortet. Smagsgalleriet er ”landskendt” for specialiteter og udsøgt whisky, Kvie Sø er med sin natur, belgisk øl og Pandekagehuset et sandt turistmæssigt tilløbsstykke, byens nye festival – Mariefestivalen fik en forrygende start, Ansager Hotel rejser sig af støvet og står i foråret klar til festlig genåbning, Hjørnekroen byder velkommen til irsk folkemusik, Tamborine Men er tilbage på hotellet og et par uger spiller Beggars Row på Møllen. Jo – det spirer og foråret er minsandten på vej!

Byen og lokalområdet har idag allerede flere meget betydende besøgsværdige ”perler”, som bringer rigtig mange natur -, kultur - og musikelskende turister til byen, - og i takt med at arbejdet med udviklingsplanens mange projekter nu også begynder at spire, er vi sikker på, at perlerækken vil vokse.

Men hvis turismen og besøgsantallet skal vedblive at vokse og skabe vækst i takt med at vi, med Ansager 2018 i hånden, sammen udvikler byen og lokalområdet, får vi brug for en turiststrategi og fokusere på en sammenhængende markedsføring af alle attraktioner - til gavn og glæde for byen og lokalområdets bosætning og næringsliv!

Vi ønsker derfor i Ansager Byudvikling at nedsætte et turistudvalg, som med stærk lokal forankring kan indgå i et tæt samarbejde med Varde Erhvervs - & Turistråd. Såvel Varde Kommune og Varde Erhvervs og Turistråd har meget positivt tilkendegivet, at de vil bakke turistudvalgets arbejde op og stiller deres ekspertise til rådighed for byen og områdets turistmæssige markedsføring.

Vil du deltage i turistudvalgets arbejde?

Udover vores dejlige skønne natur, oaser, der findes overalt i og omkring Ansager, skal vi have formidlet budskabet om aktiviteter, kultur, musik og kulinariske oplevelser ud i Varde kommune og resten af landet. Vi vil gerne tiltrække turister, der ferierer ved Vesterhavet men også med opråbet ” Bliv turist i din egen kommune” gøre medborgere i Varde Kommune opmærksomme på, at Ansager er et besøg værd.

For at alt dette kan blive en realitet kræver det indsamling og videreformidling af oplysninger og derfor ønsker turistudvalget, at inddrage så mange aktører som muligt, enten med deltagelse i udvalget eller med ideer og information.

Har du efter at have læst indlægget her fået interesse i at støtte op om udvalget, er du meget velkommen til via mail at kontakte:

Anneke Slob: mail@solvang-ansager.dk
Herreen Oerlemans Vermeulen: kvie@kvie-soe.dk
Marianne Holm : marianne@musikgalleriet.dk
Frank Sørensen: flbs@mail.dk
Birgit Haahr Larsen: nielshaahrlarsen@gmail.com

Eller aflevere forslag/ideer i Ansager Byudviklings postkasse ved "Den gamle Station".

På vegne af turistudvalget
Birgit Haahr Larsen

vist 1431 gange