onsdag 25 dec 2013 - Ansager
Skolen: Underskrifter for bevaring af overbygningen
Majken Veloso Klausen og Niels Haahr Larsen har begge gået på Ansager Skole
Majken Veloso Klausen og Niels Haahr Larsen har begge gået på Ansager Skole Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Nu ligger underskrifterne hos Niels Haahr Larsen

Allerede inden byrådsperioden er gået i gang, har Niels Haahr Larsen (V) fået overrakt 603 underskrifter fra borgere, der ønsker Ansager Skoles overbygning bevaret. Han kan godt se, at skolen er vigtig for byen.

603 underskrifter imod nedlæggelsen af 7., 8. og 9. klasse på Ansager Skole skiftede fredag morgen hænder, da Majken Veloso Klausen besøgte kommende byrådsmedlem Niels Haahr Larsen (V) i hans privathjem på Grødevej i Ansager. Der er ikke meldt noget konkret ud omkring en lukning af overbygningen, men andre udmeldinger omkring kommende besparelser på skoleområdet og en erklæret politik fra Venstre om at prioritere tosporede skoler, har fået forældre og andre Ansager-borgere op på tæerne.

– Jeg vil gerne aflevere de her underskrifter til dig, og der kommer sikkert endnu flere ind de næste måneder, for vores elektroniske liste kører endnu. Vi håber, du vil arbejde for at bevare overbygningen på Ansager Skole, for den er så vigtig for byen, sagde Majken Veloso Knusen, der selv er mor til et barn på skolen – og til et barn, som skal starte i skole om et år. Niels Haahr Larsen, som fik en flot stemmetal ved valget i november, takkede for underskrifterne. Dem vil han aflevere til udvalgsformand Per Rask Jensen (V), ligesom han også selv vil have dem i baghovedet, når der på et tidspunkt skal tages beslutninger på skoleområdet.

25 børn født i år

– Det gør bestemt indtryk på mig med de undskrifter, og jeg vil uden tvivl arbejde for, at Ansager får øget sin bosætning, og bosætning hænger jo også meget sammen med skoleforhold. Vi har sagt i Venstre, at vores mål er to spor på skolerne, og her får Ansager Skole svært ved at leve op til det, men der er også andre kriterier, og vi må ind og se på, hvad hver enkelt skole er god til, siger Niels Haahr Larsen.

Ansager Skole arbejder blandt andet på at få et nyt musikspor. Og Niels Haahr Larsen glæder sig over, at der i 2013 indtil nu er født 25 børn, så det dykkende børnetal endelig snart kan blive vendt.

– Min holdning er, at der ikke skal ske noget på overbygningen hverken i 2014 eller 2015. Der skalo være ro til at implementere den nye skolereform. Jeg kan ikke selv skrive under på underskriftindsamlingen, for så er jeg part i sagen, og jeg er nødt til at se på alle argumenter og finde en holdbar løsning. Men jeg vil på møderne med de andre politikere gå aktivt ind for at bevare hele Ansager Skole, siger Niels Haahr Larsen. 

Mai M. Christensen, Ugeavisen Ansager-Helle, uge 52

vist 701 gange