tirsdag 5 nov 2013 - Ansager
Whiskey og vælgertække
Inge Thisted i Smagsgalleriets whiskeybar
Inge Thisted i Smagsgalleriets whiskeybar Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Der er mange gode grunde til at være på Smagsgalleriet fredag aften. Niels Haahr Larsen vil kapre stemmer og Inge Thisted vil dele ud af sin viden om og glæden ved Whiskey.

På ægte skotsk maner kunne lokalbefolkningen i Ansager fredag aften møde deres lokale byrådskandidat over et glas. Inge Thisted hyggede om de fremmødte.

Rigtige politiske diskussioner foregår over et glas whisky på »den lokale« fredag aften. Sådan var i hvert fald overskriften for aftenen på Smagsgalleriet, da Inge Thisted fredag slog dørene op for en lidt særlig udgave af den whiskybar, hun er begyndt at have den første fredag i hver måned.

Denne aften var noget særligt, fordi Ansagers lokale byrådskandidat, Niels Haahr Hansen (V) var blevet inviteret tit at komme. Der skulle altså ikke kun diskuteres whiskymærker, men også politiske standpunkter.

- Jeg har jo prøvet at kopiere skotterne lidt. Jeg har altid syntes, det var sjovt med den der skotske tradition med at møde sin politiker på en bar og få vendt tingene der, sagde Inge Thisted, mens hun hyggede om de fremmødte og skænkede vanligt gavmildt op i glassene.

- De første gange, jeg selv var til whiskysmagning, var der 30 mænd og så mig. Nu er kvinderne heldigvis ved at opdage, at whisky smager godt, siger hun.

Blandt aftenens kvinder var Grindsted-dyrlægen Katrine Lawaetz og idrætsforeningens Britta Buhl. Og fire mere. For Britta Buhl var det blot hendes anden whiskysmagning, men nun er godt på vej til at blive bidt af den gyldne drik.

- Jeg har altid kun fået whisky i en irish coffee, men jeg må give Inge ret i, at det er et spørgsmål om at ramme en god kvalitet. For jeg begynder at synes godt om smagen, og nu smager en rom pludselig alt for sød, sagde Britta Buhl. Midt i det hele sad han der så, Niels Haahr Larsen (V) og svarede for sig på alt fra erhvervsudvikling til skolesammenlægning.

- I Venstre vil vi strække elastikken så meget, som vi kan, når det kommer til restriktioner for erhvervslivet. Når en virksomhed som Harso Maskiner ikke kan sætte et skilt op ude ved diagonalvejen, selv om de hele tiden modtager lastvognstog, så er der noget galt. Samtidig lover vi Venstre at frede skolerne for sammenlægninger de næste fire år, siger Niels Haahr Larsen.

Han brugte også aftenen til at modtage gode råd fra borgerene. For eksempel foreslog en mand ved bordet, at p-piller bliver forbudt i nogle år, så børnetallet og befolkningstallet kan komme op på plussiden igen.

Af: Mai M. Christensen - Ugeavisen Ansager-Helle uge 45

vist 674 gange