Tillidsrepræsentant Otto Uhd på slagteriet Ticans forædlingsfabrik i Ansager er stolt af sine kolleger i produktionen.
- Selv om vi har meget travlt, så er det sjældent, at jeg hører en kollega brokke sig. Selvfølgelig opstår der problemer, specielt, fordi pladsen er meget trang, men de bliver taget med et smil. Vi tackler problemerne som udfordringer. Og det betyder rigtig meget i det daglige arbejde.
Man får råvarerne fra Ticans slagteri i Thisted. Hver dag køres flere lastvognstog de omkring to hundrede kilometer med fersk grisekød fra Thy til forædlingsfabrikken i det sønderjyske.
Ikke discount
Produktionen er delt i to: til hjemmemarkedet og det engelske.
- Den meget varme sommer har betydet, at efterspørgslen på pølser til at grille nærmest er eksploderet. Det samme gælder marineret kød. Det meget glædeligt, at de danske forbrugere satser på gode produkter frem for discountvarer.
- Det er danske grise, der sikrer os arbejde. Og så er det glædeligt, at forbrugerne foretrækker, at varerne i køledisken også er forarbejdet i Danmark. Det sikrer arbejde til de omkring 60 i produktionen, siger Otto Uhd.
Alle med i Fødevareforbundet
Alle er organiseret i Fødevareforbundet NNF, og Otto Uhd siger, at der ikke bliver gjort undtagelser.
- Vil man have del i goderne, som overenskomsterne giver, så skal man også være i fagforeningen. Det er der nu heller ingen af de nyansatte, der har problemer med, siger han. Blandt andet har en halv snes slagteriarbejdere fra det lukkede slagteri i Rødding fået arbejde i Ansager.
På Tican i Ansager kører man dag- og aftenhold og alle har en arbejdsuge på 37,5 timer. Der er lavet en lokalaftale, men den er ikke blevet revideret i mange år.
- Lokalaftalen fungerer fint, så det vil være tåbeligt at ændre på noget, som alle er tilfredse med, siger Otto Uhd.
Hektisk efterår
Sommersæsonen har været hektisk og meget tyder på, at man også går en travl tid i møde i efteråret.
- Englænderne er generelt meget glade for dansk grisekød, der er udskåret og forarbejdet specielt til dem. Nu nærmer vi os julen og det giver ekstra travlhed. Højtiden betyder, at englænderne køber rigtig meget dansk svinekød, så her skal vi hele tiden være på forkant, siger Otto Uhd.
Af Claus Gjedsig - www.nnf.dk