lørdag 21 sep 2024 - Ansager
Maries Kultur Festival 2024
Helge Engelbrecht
Helge Engelbrecht Foto: PR
Venlighedens by

Kære alle i Ansager og omegn! Tusind Tak til bysbørn og borgere, fra de mindste til de største, fra de yngste til de ældste, til forretningsliv, foreningsliv, kirke, skole og til alle, som mødte op til de mange forskellige arrangementer, som fyldte Ansager i sidste uge. Tusind Tak til alle, der var med og tog del i Maries Kultur Festival 2024. Tak til alle, der gav et nap med og fik det hele til at spille bedst muligt. Det blev i sandhed den fest, vi havde håbet på.

Ved åbningen udråbte jeg Ansager som venlighedens by på Danmarkskortet. Og det er ikke alene en drøm eller bare noget, vi leger i Mariehaven. Ansager har for mig altid været venlighedens by. Her bor og lever de dejligste mennesker, forskellige javist men side om side og får tingene til at lykkes. Musikken har nu på 25énde år fået lov til at spille i Mariehaven og i dag bedre end nogensinde, så det kan gøre den forskel, der skal til for at vi her ikke bare har noget at leve for men også leve af. Mariehaven har længe været med til at tegne Varde Kommune oplevelsesmæssigt, musikalsk og kulturelt. De kommende år vil dette forstærkes og mærkes ikke blot i Ansager men i hele kommunen, økonomisk, socialt, turistmæssigt og ikke mindst kulturelt. Musikken flytter ind for alvor!

Om få måneder kan vi præsentere en masterplan for Mariehaven 2033, der bl.a. omfatter opførelse af et koncerthus i Mariehaven og en udvidelse af såvel arealer som aktiviteter, som på årsbasis vil øge besøgstallet fra nuværende 20.000 til minimum 100.000. Varde Kommune og Mariehaven vil i forlængelse heraf sammen igangsætte arbejdet med en ny lokalplan for området.

Tak i øvrigt for opmærksomheden i forbindelse med indvielse af SPILLEMANDEN under Maries Kultur Festival. Mange var forbi med gaver og lykønskninger. Tusind Tak for det. En stor Tak skal også lyde til borgmester Mads Sørensen for den flotte tale og de tre musikalske klokkeslag for SPILLEMANDEN. Vi ved, der går rygter om at Mads søger optagelse i Neighbours & Friends. Vi kan berolige, det har intet på sig!

I sidste uge oplevede jeg, hvad det vil sige når en hel by viser de bedste sider af sig selv. Her blev alle byens festival-gæster modtaget med hjertevarme smil og åbne, levende øjne. Det var som om en ny lov var trådt i kraft. Lad dette være endnu et ønske til fremtiden: Her hilser alle på alle, ingen kigger ned, alle kigger op og her taler vi pænt til og om hinanden. Tak Ansager, VENLIGHEDENS BY.

Helge Engelbrecht

vist 650 gange