torsdag 23 maj 2024 - Ansager
Smagen af Piemonte i Ansager
Smagsgalleriet inviterer til vinsmagning den 15. juni, hvor Peter Thomsen præsenterer syv vine fra sin vingård Ca’Barun i Piemonte.

Smagsgalleriet byder den 15. juni indenfor til en særlig aften, hvor du kan komme helt tæt på det legendariske, italienske vinområde Piemonte. Det sker i selskab med Peter Thomsen, der i 2007 opdagede vingården Ca’Barun og den tilhørende mark i Santo Stefano Belbo i Langhe-området i Piemonte. Vinmarken er på cirka en hektar, og her dyrker han druerne Freisa, Nebbiolo og Pinot Nero.

Hans store passion er at arbejde med de mindre kendte druer fra Piemonte - at være tro mod fortiden, men også være orienteret mod fremtiden og således have en bæredygtig produktion med et minimalt forbrug af kemikalier i såvel markerne som i vineriet.

Syv forskellige vine

Peter vil fortælle om hans vinprojekt, hvordan han kom I gang, hvad der har været af overvejelser og udfordringer undervejs, og ikke mindst vil Peter fortælle om vinene, vi skal smage og om Piemonte. Undervejs smages der på syv forskellige vine, og dermed kommer vi pænt rundt omkring de forkskellige vintyper, der dyrkes I Piemonte.

Så kom med til et visit i baronens hus – det betyder Ca´Barun nemlig - og tilmeld dig direkte hos Inge Thisted i Smagsgalleriet. Der er plads til et begrænset antal gæster, og det er først til mølle. Prisen er kun 400 kroner for vinsmagning samt en let tapas-anretning.

Fakta om Peter Thomsen:

Han kommer oprindelig fra Aarhus, men har boet mange år i udlandet - i Italien, Frankrig, Schweiz og Sverige - hvor han har arbejdet i forskellige internationale virksomheder.

Hans interesse for vin stammer fra et ophold i Italien i 1990’erne, hvor han lærte meget om både vin og mad, og da han på et tidspunkt besluttede sig for at købe sin egen lille plet på det italienske landkort, var det et ”must”, at der fulgte en vinmark med i købet.

Vinsmagningen byder følgende vine – alle fra Ca’Barun

  • Alta Langa (bobler på Champagne-metoden – 70% Pinot Nero / 30% Chardonnay)
  • Roero Arneis 2023
  • Langhe Pinot Nero 2021
  • Barbaresco 2020
  • Langhe Freisa 2021
  • Langhe Freisa 2017
  • Vermouth di Torino baseret på Freisa

Det vil være muligt at købe vinen til særligt fordelagtige priser denne aften.

Smagsgalleriet

vist 1174 gange