mandag 13 maj 2024 - Ansager
Møde med Søren Le Schmidt
Søren Le Schmidt på Ansager Hotel
Søren Le Schmidt på Ansager Hotel Foto: PR
Foredrag mandag aften på Ansager Hotel

Mandag aften mødte vi den talentfulde designer og tv-personlighed Søren Le Schmidt på Ansager Hotel. Ansager Natur- & Kulturforening havde inviteret. Søren er kendt for sine brudekjoler, kjoler til kongehuset, "Vild med dans"-kjoler samt habitter og kjoler til de røde løbere. Ikke mindst Helle Thornings pinke kjole med vidde i ærmerne og dyb udskæring.

Søren Le Schmidts baggrund

Søren delte sin inspirerende udvikling, der begyndte i Ølgod, hvor han lærte at sy og eksperimentere med design hos sin farmor. I hendes systue med gamle industrisymaskiner og en broderimaskine blev hans passion for design født. Efter at have afsluttet handelsgymnasiet i Varde i 2007, flyttede han til København for at forfølge en karriere i den danske modebranche.

Kunstneriske universer og samarbejder

Udover tøjdesign arbejder Søren Le Schmidt med spændende crossover-projekter inden for andre kunstarter. I de seneste år har han samarbejdet med Sofacompany, Pilgrim og Røde Kors om en "kaffebordsbog", der opfordrer til upcycling og modvirker køb-og-smid-væk-kulturen. Her samler han inspiration, som han bruger til sit tøjdesign.

En inspirerende aften

Det var en inspirerende aften fyldt med indsigt i modeverdenen og Søren Le Schmidts kreative processer. Hans engagement i bæredygtighed og innovation gjorde stort indtryk på os alle, og der blev stillet mange uddybende spørgsmål fra salen efter foredraget.

Karsten Madsen

vist 988 gange