tirsdag 24 sep 2013 - ansager
Boksere fra Ansager til crossfittræning
Boksere fra Ansager på hårdt arbejde
Boksere fra Ansager på hårdt arbejde Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Ansager Bokseklub tilbyder som noget nyt crossfittræning til bokserne – og på sigt også til andre, hvis interessen er der.

Går man til boksning, skulle man mene, at det primært var mænd med meget større korpus og muskler end en selv, der kunne skræmme en. Men det samme kan faktisk to traktordæk, nogle tykke tove, et par jernstænger og et bur med store sten i.

Dét er nemlig udstyret, som møder en flok unge mænd fra Ansager Bokseklub denne sene torsdag eftermiddag, da de kommer ud på græsset foran Skovlund-Ansager Hallen. Og at dømme efter deres småbekymrede kig på remedierne er det ikke en helt mild modstander.

Bokseklubben har som noget nyt sat crossfit-træning på programmet. I første omgang som et supplement til boksetræningen, men hvis det bliver en succes, og hvis andre er interesserede, vil klubben ikke udelukke, at der også kan komme hold for ikke-boksere.

Det syrer til

– Kom så, de damer! gjalder instruktør Teddy Rasmussens stemme ud over forsamlingen, og »damerne« fordeler sig to og to ved hver en træningsstation.

– Go! råber Teddy Rasmussen, og mændene går i gang med den hårde træning: Nogle skal løfte og vippe et traktordæk rundt, nogle skal svinge med de to store, tunge tov, nogle skal løbe hen over en række bildæk med høje knæløftninger, nogle skal slå til traktordæk med jernstænger, og nogle skal trække buret med de to sten ved at hive i en tung kæde.

– Der er allerede gået 60 sekunder, råber Teddy Rasmussen til de gispende deltagere, der hurtigt har fået en meget rød farve i hovedet.

Crossfit er et styrke- og konditionsprogram bygget på konstant varierede øvelser udført ved høj intensitet. Træningen benytter bevægelsesmønstre a la dem, vore forfædre brugte: Løbe, springe, kravle, trække, løfte, skubbe og kaste.

– Nu er vi jo lige startet, men umiddelbart virker bokserne meget begejstrede for crossfit-træningen. Vi finder egentlig bare på nogle øvelser, som man kan lave med de redskaber, vi har, og så skifter de ellers fra station til station og træner så intenst, at det syrer til. Det kan de godt lide, siger den anden instruktør, Peder Johansen.

Ryger og råber

I det samme får to fyre besked på at lægge en sten mere i buret, fordi de har for let ved at trække den hen ad jorden.

– Og jeg synes, dit tempo er gået ned, Aleksander, kan det passe? råber Teddy Rasmussen, mens selv tænder en cigaret og leder tankerne hen på den kyniske træner, Urgayle, i filmen G.I. Jane.

Aleksander hæver tempoet. Han står og svinger med begge de to tykke tov.

– Fandme godt gået, Aleksander! Nu kan du gå hen til næste station og tæske det traktordæk, så det bløder, siger Teddy Rasmussen.

Sådan fortsætter træningen. Mændene giver alt, hvad de har. Og bliver råbt ad, hvis de et kort øjeblik ikke gør. Crossfit er hårdt, men til gengæld er livet skønt, når Teddy Rasmussen endelig siger de magiske ord: »De damer, tak for i aften!«

Af: Mai M. Christensen - Ugeavisen Ansager-Helle uge 39

vist 519 gange