tirsdag 1 okt 2013 - Ansager
Kirken var klædt i blomster og afgrøder
Flot så der ud i Ansager Kirke ved høstgudstjenesten.
Flot så der ud i Ansager Kirke ved høstgudstjenesten. Foto: Ugeavisen Ansager-Helle
Høstgudstjenesten med efterfølgende foredrag indhyllede Ansager Kirke i et særligt og hyggeligt skær, og de fremmødte blev klogere på Egil Hvid-Olsens forfatterskab.

Høsten holdt sit indtog i Ansager Kirke i sidste uge, og ikke bare stod kirken bag en høstgudstjeneste. Der var også pyntet op med alt fra solsikker til æbler i kirken, så man kunne nyde synet af efterårsmuldens afkast, mens man lyttede til præsten.

Efter gudstjenesten var det tid for et indblik i den danske sognepræst og forfatter Egil Hvid-Olsens fantasi. Han læste op fra sin bog »Bondesønnes mareridt og andre fortællinger fra Danmarks kirkehistorie“ og fortalte også om, hvordan han var kommet på at skrive bogen, og den måde, han har bygget den op på.

Til børn og voksne Bogen rummer ikke mindre end 1000 års kirkehistorie. Med en fortælling for hvert århundrede bevæger Egil Hvid Olsen sig op gennem årene, begyndende i 900-tallet og sluttende i 1900-tallet. Bogen er primært skrevet til større børn, men har også mange voskne læsere.

Af: Mai M. Christensen - Ugeavisen Ansager-Helle uge 40

vist 562 gange