fredag 22 mar 2024 - Ansager
Påsken i Ansager Kirke 2024
Påsken i Ansager fra palmesøndag til påskedag

Påsken er kirkens helt store fest. Den begynder Palmesøndag med indtoget i Jerusalem - hvor Jesus rider ind på æselryg, og hvor folket tager imod ham med glæde og jubel og smider palmegrene på vejen foran ham. Men jublen bliver hurtigt til sorg, da Jesus skærtorsdag aften bliver taget til fange - vel at mærke efter at være blevet forrådt af en af sine disciple. Han henrettes ved korsfæstelse og dør på korset blandt røvere - og lægges i en klippegrav.

Men hvor alt synes tabt - brydes døden, og Jesus genopstår til Påskedagens store fest. Og i den fortælling findes vores tro og vores håb og vores trøst, når vi selv står over for livets afslutning. Troen på og håbet om, at døden ikke er evig, og trøsten i, at livet er evigt, i Kristi og Guds hænder. Alt det skal vi fejre i påsken.

Først palmesøndag med gudstjeneste. Skærtorsdag med musik, bøn, læsning og altergang. Langfredag ved en liturgisk gudstjeneste, hvilket betyder at det er salmerne og Jesu lidelseshistorie som danner rammen for gudstjenesten. Og så den store fest på Påskedag.

Og som noget nyt fejrer vi børnenes påskedag i Skovlund Kirke på 2. påskedag, hvor vi begynder med en kort andagt i kirken, for derefter at gå på påskeæggejagt. Vi slutter i Sognehuset med lidt lækkerier. Hele påskeugen er fyldt med store og smukke salmer, og alle er velkomne til alle gudstjenester.

Trine Lydeking, sognepræst i kirken.

  • 24. marts 10.30 Trine Lydeking, palmesøndag
  • 28. marts 19.00 Trine Lydeking, skærtorsdag
    musik og altergang
  • 29. marts 10.30 Trine Lydeking, langfredag
  • 31. marts 9.00 Trine Lydeking, påskedag
  • 1. april 14.00 Skovlund Trine Lydeking, 2. påskedag
    Børnenes påske med påskeæggejagt
vist 507 gange