onsdag 29 aug 2018 - Ansager
Ansager Dyrehospital skifter navn efter 58 år
Hospitalet beskæftiger i alt 13 medarbejdere - fem dyrlæger, en veterinærsygeplejerske, fire veterinær-servicemedarbejdere og tre assistenter på kontoret
Hospitalet beskæftiger i alt 13 medarbejdere - fem dyrlæger, en veterinærsygeplejerske, fire veterinær-servicemedarbejdere og tre assistenter på kontoret Foto: PR
1. maj 2018 gik dyrlæge for smådyr Birthe Mortensen på pension, og smådyrsafsnittet blev solgt fra. Nu beskæftiger hospitalet sig udelukkende med heste.

Ansager Dyrehospital blev etableret i 1960 som et hospital for især kvæg. I alle årene har dyrehospitalet også serviceret kunder med smådyr. Det afsnit lukkede ned i maj måned i år, da dyrlæge for netop smådyr Birthe Mortensen gik på pension efter 42 års ansættelse.

- Valget stod mellem at ansætte en ny dyrlæge til smådyr eller at videregive bolden til en mangeårig samarbejdspartner, fortæller Jon Vedding Nielsen. Jon er én af de i alt fire dyrlæger, som i fællesskab ejer anpartsvirksomheden.

- Med Birthes afgang fandt vi det helt naturligt at afgive smådyrsafsnittet, idet vi fem andre dyrlæger på hospitalet er specialiserede indenfor heste. Varde Dyrehospital overtager afdelingen, og er godt klædt på til fremover at betjene de af vore smådyrskunder, som måtte ønske at benytte sig af den mulighed.

Ansager Dyrehospital har altså siden 1. maj udelukkende beskæftiget sig med heste, og ejerkredsen fandt det derfor nøjagtigt lige så naturligt at ændre navnet netop nu. Virksomheden kommer fremover til at hedde Ansager Hestehospital.

Ansager Hestehospital

Ansager Hestehospital er ikke et hvilket som helst hospital. Det er anerkendt såvel nationalt som internationalt for sin viden og høje faglige kompetence. Dyrlæge og medejer Jesper Møller Nielsen er således eneste danske specialist i reproduktion hos heste – og hospitalet er førende indenfor kirurgi og ortopædi.

Ansager Hestehospital afvikler ca. 3000 konsultationer på årsbasis – heraf 5-600 kirurgiske og ca. 450 ortopædiske. Der henvises hertil fra hele Danmark, Norge og Nordtyskland.

En moderne insemineringsstation på Toftegårdsvej inseminerer med sæd fra ind- og udland til et stort antal hopper.

Virksomheden tilbyder også udkørende praksis til vaccinationer, tandraspninger, handelsundersøgelser, akut syge heste og øvrige opgaver på hestens hjemmeadresse. Der køres i en radius af ca. 50 km. fra Ansager – og vagtberedskabet er klar hele døgnet.

Hospitalet driver desuden kursusvirksomhed for årligt 100-120 dyrlæger – med foredrag ved udenlandske og internationalt anerkendte professorer og specialister.

Der er ingen tvivl om, at Ansager Hestehospital sigter mod at være det mest attraktive hestehospital i Danmark.

Pressemeddelelse

Fakta:

Selve hospitalet på Gartnerhaven 5 i Ansager består af to staldbygninger med i alt 34 bokse – herunder isolationsstald og neonatalafdeling, operationsstue med moderne udstyr, ridehus med indendørs mønstringsbane, scanningsbygning med MRI-rum, diagnostisk udstyr, kølerum til obduktioner.

Derudover består Ansager Hestehospital af insemeneringsstation og EU godkendt hingstestation på adressen Toftegårdsvej 6 i Ansager.

Hospitalet beskæftiger i alt 13 medarbejdere - fem dyrlæger, en veterinærsygeplejerske, fire veterinær-servicemedarbejdere (til bl.a. kørsel med hospitalets ambulance) og tre assistenter på kontoret.

vist 1532 gange