tirsdag 29 maj 2018 - Ansager
Kvart million i legat til studerende fra Ansager
I midten de tre legatmodtagere: Morten Brodersen Jensen, Thomas Holm Thomsen og Jonathan Toftegaard Hansen (fra Ansager)
I midten de tre legatmodtagere: Morten Brodersen Jensen, Thomas Holm Thomsen og Jonathan Toftegaard Hansen (fra Ansager)
Jonathan Toftegaard Hansen har sammen med to medstuderende på Aalborg Universitet modtaget et nystiftet iværksætterlegat på hele 250.000 kroner

En af Danmarks mest innovative forskerparker, NOVI, har stiftet et iværksætterlegat på kr. 250.000, som uddeles til studerende på Aalborg Universitet. De første modtagere af det nystiftede legatet blev de tre softwareingeniørstuderende, Morten Brodersen Jensen, Thomas Holm Thomsen og Jonathan Toftegaard Hansen. Sidstnævnte er fra Ansager og søn af Birgit og Preben Hansen.

De tre studerende præsenterede en forretningside med et så bæredygtigt potentiale, at konceptet allerede er omsat til en virksomhed i Aalborg. Ud over pengene får de tre studerende som en del af legatet afgang til kontorplads på NOVI i et år samt regnskabsassistance og juridisk bistand.

- Legatet er virkelig noget, der gør det attraktivt at studere i Aalborg, siger Jonathan Toftegaard Hansen på vegne af den nystiftede virksomhed.

Virksomheden, som er udsprunget af de studerendes idé, hedder e-shoptimizer og har specialiseret sig i at hjælpe e-butikker med at overvåge priser, leveringstid og lagerstatus i konkurrerende webshops. E-shoptimizer har allerede fået de første kunder.

Siden modtagelse af iværksætterlegatet i april, er de studerende efterfølgende blevet udvalgt til at pitche deres firma i et program, der hedder InnoFounder og er oprettet af Innovationsfonden. Her vil deres idé blive fremlagt for er et panel på 7 personer. Der er 432.000 på højkant.

Det må siges, der er sker noget, siden Jonathan blev udlært hos Ansager El.

Karsten Madsen

Læs mere på firmaets hjemmeside: e-shoptimizer.com

vist 1362 gange