onsdag 16 maj 2018 - Ansager
Servicemeddelelse: Om ridning i skoven ved stadion
Man må godt ride i Stadionskoven

- hvis man overholder reglerne for god samfærdsel, trækker ud i siden af stien og viser hensyn til såvel andre trafikanter i skoven som skoven selv. Og holder sig til de aftalte stier.

For et par år siden iværksatte en gruppe ryttere en projektgruppe under Ansager Byudvikling med det formål at udtænke et sæt ridestier i området, så der dels var noget at ride på - ud over de store landeveje, og dels så vi alle kan være i naturen under hensyntagen til hinanden.

Vi var i dialog med kommunen samt mountainbike foreningen om anlæg af stierne, og vi lyttede til input fra FDF. Vi gik flere ture i skoven og drøftede den bedst mulige løsning. Det viste sig også, at eftersom Rideklubben Ansager var ved at flytte ud på Kviesøvej, ville det være begrænset, hvor mange, der ville benytte sig af skoven ved Stadion.

Konklusionen blev, at der kan rides ind i skoven fra Grødevej ad P-pladsen til Stadion, og dernæst langs den sti, der går i den sydlige del af skoven mod vest, og henne i den vestlige del af skoven med stien mod nord og ud på Kanalvej i skovens nordvestlige hjørne. Se billede.

Der må ikke rides på mountainbikesporene og på stien forbi FDF-huset og legepladsen. Dette fremgår også af opsatte piktogrammer. Hvis man følger Kanalvej ned til Stemmeværkspladsen og til venstre langs den gamle kanal, hvor man gerne må ride, kan man få en fin tur tilbage på Grødevej igen.

Kommer man op gennem byen vil det afgjort høre til god rytteretik at man - om ikke straks - så efter rideturen lige skaffer tabte hestepærer af vejen, hvis det sker inde i byen. Ude i naturen vil det tage en uge eller to, så er pærerne omdannede til gode næringsstoffer for planterne.

Vi har talt sammen i gruppen og mener, at der siden vores projekt er kommet nytilflyttede ryttere, som ikke kender historien - derfor denne servicemeddelelse.

I håbet om at vi alle kan have glæde af naturen på vores smukke egn.

Kaj Kristensen, Kitty Winther og Martha Voss

vist 632 gange