onsdag 13 dec 2017 - Varde
Navnet er fundet til Vardes nye skole
Gavlmaleri fra Varde af Otto Frello
Gavlmaleri fra Varde af Otto Frello Foto: Karsten Madsen
”Frelloskolen” bliver navnet på den kommende skole i Varde, der forventes at stå klar til skoleåret 2021/22.

Som et led i den nye struktur på skole- og dagtilbudsområdet i Varde Kommune blev det besluttet, at der skal bygges en ny skole i nærheden af Varde Fritidscenter. Skolen vil efter planen stå klar til at tage imod elever, når skoleåret 2021/22 begynder.

For at finde skolens navn blev der i oktober måned afholdt en navnekonkurrence, hvor alle interesserede kunne byde ind med et navn til den kommende skole. En dommerkomité bestående af både elever, kommunikationsfolk, historikere og politikere gennemgik herefter de mange gode forslag og kom med deres anbefaling.

Den har Udvalget for Børn og Undervisning i Varde Kommune fulgt, og valget er derfor faldet på ”Frelloskolen”. Hele seks forskellige kom med dette bud undervejs i konkurrencen. Der blev derfor trukket lod blandt dem for at finde vinderen af den udlovede gavekurv og biografbilletter. Vinderen blev 9-årige Mikkel Aagaard Nielsen.

Per Rask Jensen, formand for Udvalget for Børn og Undervisning i Varde Kommune:

”Dommerkomitéen begrundede blandt andet deres valg med, at navnet er unikt, at Otto Frello er et kendt bysbarn og at hans ambitiøse arbejde med kunsthåndværk og malerkunst kan inspirere elever og medarbejdere. Han stod jo om nogen for det legende, det sublime, det fantasifulde og det at kunne noget – ikke bare med hovedet, men også med hænderne. Forhåbentlig vil Otto Frellos univers også kunne sætte sit præg på skolens fysiske rammer.”

”Det har været rigtig positivt at se, hvor mange af de kommende elever og forældre, der har engageret sig i udformningen af den nye skole. Det bekræfter vores tro på, at Frelloskolen bliver et rigtig godt sted at gå i skole. Skolen bliver med sin centrale beliggenhed ved Varde Fritidscenter et naturligt samlingspunkt for den nordlige del af Varde by.”

Pressemeddelelse, Varde Kommune

Fakta

  • Frelloskolen ventes at stå klar til skoleåret 2021/22.
  • Frelloskolen forventes at få cirka 850 elever. Eleverne kommer fra den nuværende Brorsonskolen (alle elever) og fra den nuværende Sct. Jacobi Skole (ca. 2/3 af eleverne). Den resterende del af eleverne fra Sct. Jacobi fortsætter på Lykkesgårdskolen.
vist 619 gange  
Annonce
Ansager | Musik | Hotel
7529 7050
Krostueaften fredag den 18. januar
99,-
Incl. 1 øl
Jens Julius byder på jægersteg med halve æbler, kartofler, rødkål og grønt.

Udvalgte nyheder

september
april
februar