onsdag 24 aug 2016 - Ansager
Indvielse af Ansager Kanalsti
Ansager Kanelsti forbinder Stemmeværkspladsen med Karlsgårde Sø og Kyst til Kyst Stien
Ansager Kanelsti forbinder Stemmeværkspladsen med Karlsgårde Sø og Kyst til Kyst Stien Foto: PR
Kom og vær med til indvielse af Ansager Kanalsti. Det sker søndag den 28. august

Lokalrådene fra byerne Nordenskov, Næsbjerg og Ansager sammen med Varde Kommune har gjort klar til en god søndag i naturen.

Før den egentlige indvielse med snoreklip og taler, vil der være mulighed for at gå hele ruten eller et kortere stykke. Der bliver 4 startsteder, hvor besøgende kan møde op og vandre eller cykle ned til pladsen ved Holme Å. Her vil selve indvielsen finde sted. Undervejs vil der være guider, som vil fortælle om historien bag kanalen, landskabet og naturen. Ved alle startsteder er der parkeringsmuligheder.

Kl. 10.00 Stemmeværkspladsen, Kanalvej (8 km)
Kl. 11.00 Hoddemarksvej (5 km)
Kl. 11.45 Kærgårdsvej (3 km)
Kl. 12.30 Vesterbækvej (1 km)

Selve indvielsen sker kl. 13, hvor udvalgsformand for Plan og Teknik Preben Friis-Hauge vil klippe det røde snørebånd og dermed officielt åbne stien. Herefter er der fællessang, grillpølser, øl og vand samt informationer om naturprojekter i området og aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Efter festlighederne vil der være en bus, der kører deltagerne retur til startstederne og deres biler. Det er gratis at deltage i indvielsen og alle kan være med. Medbring tøj og fodtøj efter vejret.

Ansager Kanalsti følger den tidligere Ansager Kanal. Kanalen blev anlagt i 1941-1945 for at skaffe vandforsyning til energiproduktion i Karlsgårdeværket. Vandet blev ledt fra Varde Å og i den dengang nye kanal. I forbindelse med genopretningen af Varde Å i 2011, blev Ansager Kanal overflødig derfor lukket og delvis fyldt op.

Fra den gamle Stemmeværksplads på Kanalvej og 8 km i sydlig retning, kan besøgende på gåben eller cykel nu nyde det historiske landskab i den østlige del af Varde Kommune. Har man mod på en endnu længere tur kan turen fortsætte videre til Karlsgårde Sø eller vandre videre af Kyst til Kyst Stien som ender helt uden ved Blåvand.

Karsten Madsen

Læs mere her: ansager.info

vist 780 gange