Her følger lidt fakta om idéen bag skupturen og afsløringstalen:
Velkommen alle, det glæder mig meget, at der er så mange der er mødt op til denne afsløring.
Jeg fik at vide af et bestyrelsesmedlem, at jeg var en modig mand, da jeg meldte Ansager til konkurrencen uden at vide, om der var kreative folk, der vil stå bag projektet. Men jo, der var meget kreative folk, der ville deltage, og på knapt 3 uger er det lykkes os at skabe denne skulptur.
Hvis jeg nu skal afsløre lidt, så er det dæleme godt arbejde, kreativt og godt tænkt.
Skulpturen symboliserer, hvad Ansager står for.
Der skal lyde en stor tak til alle de involverede. Der er smeden, pilefletteren, kunstmaleren - ja alle, der har deltaget i projektet. Uden jer var det ikke lykkes at komme i mål.
Som formand for Ansager Borgerforeningen, vil jeg her om lidt sammen med Preben Madsen og Jørn Marcussen afsløre, hvad der gemmer sig bag presenningen.
Vinderen af kommunens flotteste blikfangs cykel bliver først afsløres til cykelfestival på torvet i varde den 16. august.
En tak til Als teltudlejning for at du ville være med til at skabe disse rammer, Poul Erik. En tak til K.E. Beton for levering af beton til fundamentet. En tak til Ansager El og en tak til musik galleriet som giver kaffen.
Borgerforeningen vil være værter med pølser, øl, sodavand, kaffe og kage.
Johnny Enghave, formand for Ansager Borgerforening
Brev til kommunen
Varde cykel kommune 2014.
Blikfangcykel konkurrence!
Projektet
Ansager borgerforening og de frivillige kreative hjælper, har lagt mange og effektive timers svejsearbejde i projektet, samt det fine maler arbejde og de hånd flettet pilekurve. Vi er nu færdig med vores bidrag til cykel konkurrence, vi kom lidt sent i gang med projektet, og vi havde meget travlt med at finde de cykler vi skulle bruge, da der ikke rigtigt var nogle cykler vi kunne bruge i varde, så brugte vi alternative metoder, i brug af vores Ansager info (avis på nettet) til at efterlyse om nogle borgerne havde gamle cykler stående de ikke brugte mere. Så er vi de glade modtagere, og der gik ikke længe inden de første cykler kom ind, så nu har vi de materialer der skulle til for at udføre det som vi havde i tankerne.
Tegne konkurrence
Og da skulpturen skulle omhandle det som kendetegner vores by, ja så havde vi en tegnekonkurrence, med ide` til blikfang cyklen, og der var fem indkomne forslag til en skulptur. Den tegning der blev valgt, indeholder det hele fra vores by. Ide` til tegningen er tegnet af undertegnet, den blev udvalgt af vores arbejdsgruppe på syv personer. Og der er også tilføjet noget fra de andre indkomne forslag samt små ændringer under vejs.
Den hvide farve
Den hvide farve symboliserer: renheden i byen. Hvid er forbundet med lys, godhed, uskyld, renhed og jomfruelighed. Den anses for at være perfektions farve.
Vores by er:
De tre hvide cykler som står i en trekant, på fundamentet symboliserer: sammenhold i vores foreningsliv i byen. Den sorte Kontrabas symboliserer: Ansager som musikbyen. Mariehaven og Mariefestival. De 2 Hvide halve cykler i hver sin ende af kontrabassen er fra 1947. Og er en tandem som symbolisere: fællesskab om de mange ting der kendetegner byen. De hånd flettede pile kurve og lyng symbolisere: Vores natur omkring Ansager. Med skov, eng, ager og åen igennem byen.
Skulptur i mange år.
Skulpturen viser sig i sin fulde konstruktion både fortid, nutid og fremtid i Ansager. Skulpturen er konstrueret til at kunne holde i mindst ti år, og alle bevægelige dele er svejset så ingen kan komme til skade på dem. Skulpturen bliver monteret på en stor flise på 1200 kg og måler 225 x 225 x225.
Afsløring
Skulpturen bliver opsat på Hans Larsens Plads, og med afsløring den 9. maj kl. 14.00 Kommunen er også velkommen.
Det har været sjovt at lege med.
Med venlig hilsen
Tovholder for cykel projekt Ansager
Johnny Enghave
Formand for Ansager Borgerforening
Udvalgte nyheder
- Den 28. kl. 22.50Klar til forårscykling med Maj Tour?
Cykelture til støtte for FDF med præmier fra lokale sponsorer
- Den 21. kl. 22.11Fastelavnssjov på Ansager Skole
Fastelavnsfest med leg og præmier, 11. februar, kl. 14-16