søndag 10 nov 2013 - Gram
Gram Slot inviterer til julemarked
Gram Slot midt i november
Gram Slot midt i november Foto: Karsten Madsen
Julemarked på Gram Slot to weekender i november

Vi kom tidligt for at slippe for trængslen midt på dagen. Julemarkedet på Gram Slot er blevet et tilløbsstykke og trods de mange stande og det store areal markedet spænder over, er det ofte svært at komme frem.

Markedet fylder flere bygninger, både de gamle stalde, et stort telt på gårdspladsen, den gamle lade og selv slottets hovedbygning er tilgængelige og fyldt med stande og aktiviteter.

Boder med spegepølse, oste, supper, eksotiske nødder og tørrede frugter kæmper mod strik, trævarer, glaskunst og andet kunsthåndværk om puplikums gunst. Flere spisesteder inde og ude giver ny energi, når kræfterne svinder efter de mange indtryk på markedet.

Sanne og Svend Brodersen fik for 6 år siden fik den indskydelse, at de ville købe et slot, og overtog det forfaldne slot i Gram. Der er sket meget på Gram Slot siden da. "Adgang forbudt" skiltene blev skiftet ud med "Velkommen til" skilte og visionerne om at skabe en landbrug og oplevelsesvirksomhed omkring slottet tager mere og mere form.

Slottet er igen blevet den drivkraft i området, som det var i sin storhedstid. Det er hvert år spændende at se, hvor langt projektet er kommet og hvilke nye tiltag, der er sat i gang. Den holstenske lade, har i år fået en ny imponerende tagkunstruktion og er næsten færdigrenoveret. Et stort naturprojekt, hvor slotssøen bliver renset op og åløbet lagt om, er også godt på vej.

Vi forlod julemarkedet fyldt af indtryk og med delikatesser i rygsækken. Vi vil være at finde på julemarkedet igen næste år, ikke mindst for at se hvilke nye projekter, ejerne af slottet har sat i værk.

Karsten Madsen

Læs mere her: www.gramslot.dk

vist 170 gange